Mam takie pytanie dotyczącej mojego odżywiania bo nie można tego nazwać dietą a zatem czy jezeli staram sie jest pare kluczowych elementów dziennie to jezeli chodzi o meso to duza róznica bedzie jezeli zjem wołowine, drób lub białą rybe?
Czy tansze białka maja gorszą jakość ? nie chodzi o smak np te http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Protein_80-opis42.html rożni sie od tych lepszych ? Fitness Authority - Whey Protei, trec itp
WItam nurtuje mnie takie pytanie. OD czego zalezna jest gestosc bialek roznych producentow, czy gestosc ma jakis zwiazek z jakoscia, przyswajaniem?? Testowalem bialka K......f D wpc82, Allutronica, od kolegi z Olimpu, MyProtein i wszystkie po zrobieniu sa mega wodniste, stosuje proporcje wody, mleka tak jak producent pisze. Bedac i pracujac w [...]
Chłopaki proszę o radę Chodzi mi o radę co do wyboru białka o najlepszej jakość i smaku - cena to drugorzędna rzecz. Mam swoje typy z forum: 1) Elite SPort MxPro 2) QSE 3)Optimum Whey Protein 4)Biogenix Prologatum Które z nich byście polecili naj? A może coś jeszcze dorzucicie? Mam sklepik z suplami obok siebie, zaraz wezmę listę, Wasze rady pod [...]
Cześć, Szukam białka, które będzie harmonijnie równoważyło sensowną cenę wraz z dobra jakością. Zdaję sobie sprawę, że nie można mieć wszystkiego, więc z góry zaznaczam, że kwestie smakowe czy rozpuszczalności nie są dla mnie priorytetem. Jeśli ktoś jest skłonny do dyskusji, to chętnie poznam jego zdania wraz z opinią i uzasadnieniem.
[...] by zapewnić stały dopływ aminokwasów, jest to poranek dla wielu ludzi oraz posiłek przed snem, kolacja. Kolejnym źródłem białka jest mleko, a najlepszym ze względu na jakość białka jest mięso. Mięsa zawierają pełną pulę aminokwasów proteogennych (budujące białka) i bez mięsa w diecie będzie naprawdę ciężko (-dla wegetarian), pamiętajmy że [...]
[...] Badania naukowe prowadzone przez cały XX wiek pozwoliły ustalić skład aminokwasowy praktycznie wszystkich białek posiadających znaczenie żywieniowe, a także oszacować ich jakość, czyli prawdopodobny stopień wykorzystania (w %) do celów budulcowych organizmu. Powiem dla przykładu, że jeśli jakość białka wynosi 50%, to znaczy, że może ono być [...]
Witam wszystkich :). Na początek przedstawię produkty, który będę testował. That's the Whey • Najwyższa jakość białka (koncentrat i izolat białek serwatki) • Idealne źródło białka w w diecie każdego sportowca • Wysoka zawartość aminokwasów bcaa,eaa oraz glutaminy • Znakomity profil aminokwasowy • Znakomite smaki i dobra rozpuszczalność Sport [...]
[...] Badania naukowe prowadzone przez cały XX wiek pozwoliły ustalić skład aminokwasowy praktycznie wszystkich białek posiadających znaczenie żywieniowe, a także oszacować ich jakość, czyli prawdopodobny stopień wykorzystania (w %) do celów budulcowych organizmu. Powiem dla przykładu, że jeśli jakość białka wynosi 50%, to znaczy, że może ono być [...]
Szacunkowe dzienne zapotrzebowanie na białko (wg RDA) Dorośli: 800 mg/kg masy ciała/dobę Ogólnie przyjmuje się że białko powinno pokrywać 10-15% dziennego zapotrzebowania ustroju na energię - przy zbilansowanej diecie. Wiadomym jest ze zapotrzebowanie zwyklego Kowalskiego ktorego jedynym wysilkiem jest trzymanie w reku pilota do TV i od czasu do [...]
[...] białka, zwykle wskaże na jaja. Większość podręczników żywienia wskazuje profil aminokwasowy jaj jako złoty wzorzec. Ze względu na olbrzymi ładunek aminokwasów i najwyższą jakość białka również białko jaj polecane jest dla sportowcóe. Dodatkowym atutem jest to, że mogą je stosować osoby uczulone na produkty nabiałowe i nie tolerujące laktozy. [...]
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
[...] w tak krótkim czasie. W ten sposób kolejny raz udowodniono konieczność stosowania wspomagania diety suplementami białkowymi. Jednym z parametrów charakteryzujących jakość białka jest jego wartość biologiczna BV - Bilogical Value. Wskaźnik ten określa ilość danego rodzaju białka, która może być jednorazowo zatrzymana w organizmie [...]
[...] białka w formie pierwszego źródła protein po treningu, ze względu na lekkostrawność, jak i bogactwo leucyny. Główne zalety korzystania z odżywki białkowej -wysoka jakość białka. Zazwyczaj podstawowe produkty białkowe, które bazują na koncentracie białek serwatkowych, charakteryzują się wysoką zawartością protein na 100g, jak i wysoką [...]